Welkom bij

Wereldwinkel Albrandswaard

Fairtrade week 5 t/m 3 mei

Aandacht voor Fairtrade producten tijdens de Fairtrade week

In de week van 5 mei tot en met 13 mei is het Fairtrade week. Deze week staat in het teken van eerlijke handel voor al die boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden die via Fairtrade kunnen werken om hun situatie te verbeteren.

Vele boeren en producenten over de hele wereld produceren veel van onze voedingsproducten. Helaas hebben zij veel moeite met het opbouwen van een menswaardig bestaan. Door de aankoop van Fairtrade producten kunnen boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden werken aan het verbeteren van hun situatie. Zo werkt Fairtrade samen met boerenorganisaties om de arbeidsomstandigheden, onderwijs en gezondheidszorg van de boeren en arbeiders te verbeteren.

Als consument kunt u een bijdrage leveren en de wereld van deze boeren en producenten een stukje mooier maken. Koopt u bijvoorbeeld een pak koffie, dan  steunt u de koffieboer. Met uw bijdrage ontvangt de koffieboer een eerlijkere prijs en kan hij hiermee zelf toewerken naar een betere toekomst. Een cacaoboer kan zo bijvoorbeeld extra hectare grond aanplanten met cacaobomen om zijn inkomen te vergroten. Met de extra opbrengsten van de cacaoverkoop, kunnen zijn kinderen naar school gaan.

Fairtrade is een wereldwijde beweging. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk. De Wereldwinkel Rhoon is verkooppunt van Fairtrade producten.